Evcil dostumun bedenini bilmiyorum

26-03-2021 21:08
Evcil dostumun bedenini bilmiyorum

Minik dostlarımıza kıyafet veya tasma alırken en önemli unsur beden ölçülerine uygun seçimler yapmanızdır. Ürünler üzerinde yazan beden numaraları veya beden etiketleri farklılık göstermekte olduğundan yanılmalar söz konusu olmaktadır . Evrensel bir beden tablosu yoktur her butik giyimde farklılık göstermektedir . Köpeğimin ve Kedimin beden ölçüsünü nasıl almalıyım konusunda daha fazla fikir sahibi olabilmeniz için aşağıda yazılanları dikkate almanızı rica ederiz.

Tasma için nasıl ölçüm yapmalıyım?

Tasma için en önemli ölçüm noktası köpeğinizin veya kedinizin boyun kalınlığıdır. Ölçü için boyunun etrafına mezura ile tam tur attırmanız gerekmektedir. Boyun tasmasının sıkmaması için ölçüm alırken 2 parmak girecek mesafe bırakmalısınız.

Tasma alırken bol almanız köpeğinizin veya kedinizin tasmadan kolayca kurtulmasına sebep olacaktır. Ayrıca yavru dostlarımız hızla büyüdükleri için 2 parmak kontrolü yaparak, tasmasının ona uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Özellikle ayarlanabilir tasmaları tercih etmenizi öneririz.

Sırt uzunluğunu nasıl ölçmeliyim?

Tasmasını taktığınız boyun bölgesinden kuyruğun üstüne kadar olan bölümdür. Seçtiğiniz kıyafetin kuyruğuna kadar uzun olması gerekmez, kuyruğundan ortalama 8-10 cm yukarıda olabilir. Bunun sebebi karın kısmına kadar toplanma olmaması açısındandır.

Göğüs - bel genişliği nasıl ölçülür?

Bel genişliği ölçerken ön ve arka patilerinin arasındaki mesafeyi ortalayarak mezurayı belinde 1 tam tur döndürmeniz yeterlidir. Tüylerini baz alarak birkaç parmak boşluk bırakarak ölçü almanızı öneririz.

Boyun Çevresi nasıl ölçülür?

Tasma taktığınız boyun bölgesinin ölçüsüdür.

beden ölçüsü köpek kedi

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.